Oficina Jove de la Selva | La prova d’autodiagnosi del VIH es pot fer a les farmàcies
2245
post-template-default,single,single-post,postid-2245,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

La prova d’autodiagnosi del VIH es pot fer a les farmàcies

La prova d’autodiagnosi del VIH es pot fer a les farmàcies

La prova d’autodiagnosi del VIH té com a objectiu millorar el diagnòstic precoç de la infecció, disminuir el nombre de persones no diagnosticades i reduir el diagnòstic tardà. La prova té un cost aproximat de 29€ (varia segons la farmàcia) i no cal la prescripció mèdica.

 

Aquesta prova consisteix en l’autodetecció d’infecció per VIH on la mateixa persona recull la mostra de sang i n’interpreta el resultat. El resultat s’obté de forma gairebé immediata (20 minuts), sense necessitat d’enviar la prova a cap laboratori.

 

 Es pot sol·licitar de manera confidencial i voluntària a:
  • Metge/essa del vostre centre d’atenció primària (CAP).
  • Centre de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual
  • Entitats comunitàries que treballen en la prevenció del VIH

 

Però a partir d’ara també es pot fer a les farmàcies acreditades. Les oficines de farmàcia acreditades estan identificades amb aquest distintiu:

Per informar-vos de les farmàcies on es realitza la prova podeu trucar al telèfon d’informació sobre la Sida: 900 212 22 o CatSalut Respon: 061

 

Més informació:

Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Tags:
, ,