Confinament 3: Gestió de la tensió i l’estrès

Confinament 3: Gestió de la tensió i l’estrès

Barbara Sanchez

COM ENS POT AJUDAR CADA HABILITAT PER A LA VIDA?

Aquest recurs és, sense dubte, un imprescindible!

HxV 3: Gestió de la tensió i l’estrès: 

Davant l’estat de l’alarma que estem vivint, és possible que hi hagi situacions tenses, a causa del confinament a casa, o de la incertesa sobre què passarà i quant durarà tot això, o de les conseqüències acadèmiques i laborals que pugui tenir per a nosaltres aquesta aturada forçada, o dels repercussions econòmiques i socials… També és possible que sentim estrès perquè ens costa adaptar-nos a una situació nova, o perquè hem d’estudiar pel nostre compte, o perquè hem de compaginar “teletreball” amb responsabilitats familiars… És una oportunitat per practicar el pensament positiu, procurar gestionar bé el temps i les expectatives, i aprendre a relaxar-nos.

Però també pot ser que aquest moment de parada forçosa ens serveixi per descobrir les fonts de tensió i estrès que tenim habitualment en la nostra vida quotidiana i que potser fins ara, immersos en la inèrcia del dia a dia, no havíem identificat. És un bon moment per posar-hi atenció: reconèixer les diferents manifestacions d’estrès i tensió i trobar eines per eliminar-les o contrarestar-les d’una manera saludable.

No Comments

Post A Comment