Petits Implicats a Bonmatí

Petits Implicats a Bonmatí

Aquesta setmana ha començat el projecte Petits Implicats al municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí. El projecte consisteix en convidar a l’escola municipal (Escola Sant Jordi) a treballar la participació comunitària de l’alumnat.

Concretament, al ser una acció de la regidoria de joventut, es vol realitzar un procés participatiu amb els i les alumnes de 6è de primària per tal d’organitzar alguna activitat en el marc de la Festa Major Jove que es celebrarà el primer cap de setmana de juny. Així doncs, el llarg d’aquests mesos, la tècnica de joventut compartida entrarà a l’aula de 6è per, a través d’una metodologia dinàmica i experimental, proporcionar als preadolescents un marc d’experiències i aprenentatges per tal de treballar i educar-los en participació.

La finalitat d’aquesta intervenció és triple. Per una banda mostrar als futurs joves que fer coses pel poble és possible, només cal motivació i ganes. Per l’altra, afavorir la vinculació i l’arrelament d’aquests nois i noies al propi municipi. I per últim, donar peu a la construcció d’una identitat com a col·lectiu jove relacionada amb el propi municipi.

Com molts d’altres municipis, Sant Julià del Llor i Bonmatí no té institut de secundària i per això a partir de 1er d’ESO (11-12 anys) els nois i noies s’han de desplaçar, en aquest cas fins a l’institut de referència que es troba a Anglès. Si a aquesta realitat se li suma que és també un poble petit i disseminat que quasi no té serveis ni establiments propis, la dinàmica general de la població és marxar per qualsevol cosa: comprar, oci, extraescolars, cultura, etc. I els i les joves no en són una excepció. El projecte Petits Implicats doncs vol fer veure als alumnes de 6è que, malgrat tot, poden fer coses pel municipi, coses que els faci implicar-se en l’entorn més proper i valorar el lloc on viuen.

No Comments

Post A Comment