Jornada de Delegats de la Selva

Jornada de Delegats de la Selva

El passat 3 de febrer es va celebrar la I edició de la Jornada de Delegats dels IES de la Selva.

Van participar 82 joves, 11 tècnics i dinamitzadors i 20 tutors procedents de 12 instituts de 10 municipis de la comarca: Amer, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Vidreres.

La jornada va començar a l’Auditori de Sta. Coloma de Farners amb la donada de la benvinguda a càrrec de l’Amadeu Breva (tècnic de Joventut de l’Oficina Jove de la Selva), l’Àngela Cuatrecasas (Consellera d’Educació del Consell Comarcal de la Selva) i la Teresa García (Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sta. Coloma de Farners).

Un cop finalitzada la presentació, va tocar el torn dels delegats/des a tenir l’oportunitat de conèixer-se. Així doncs, es va realitzar una dinàmica tot deixant un espai per compartir experiències.

Feta la dinàmica de coneixença i amb els grups repartits, els delegats i delegades varen iniciar la ronda de tallers i/o dinàmiques (un total de 5) que tenien com a objectiu millorar les seves competències en:

  • Habilitats comunicatives
  • Conducció de grups
  • Resolució de conflictes
  • Escolta activa
  • Coneixement dels recursos que tenen a l’abast
  • Tenir en compte els diversos punts de vista
  • Fomentar el pensament creatiu
  • Promoure la pressa de decisions
  • Afavorir el treball en equip

 

Mentrestant els tutors/es van rebre una formació sobre com facilitar la participació dels joves a l’aula a càrrec de l’Albert Serra (Formador de delegats del projecte 3D de les comarques gironines). A la segona part de la jornada, es va deixar un espai on compartir anècdotes, experiències, bones pràctiques, dubtes i preguntes els quals els tutors/es els permetien veure diverses perspectives.

Tant els tallers com la formació amb els tutors/es van ser molt participatius i s’ha valorat molt positivament la implicació de tots els participants.

La cloenda va anar a càrrec de l’Amadeu Breva, els quals va agraïr l’assistència i va donar pas a la ronda de fotografies.

Des de l’Oficina Jove estem molt contents en com va anar la Jornada de Delegats i molt satisfets de la feina feta per part de tots/es.

Volem agraïr als delegats, als tutors, als diferents instituts participants i als tècnics de joventut i dinamitzadors per fer-ho possible.

 

Si voleu veure la notícia que va sortir el passat dilluns 2 de febrer a diari El Punt Avui cliqueu a aquí.

 

Mireu les fotos que xules han quedat! (Les podeu clickar i es faran grans)

No Comments

Post A Comment