L’Oficina Jove de la Selva assoleix els millors resultats des de la seva creació

L’Oficina Jove de la Selva assoleix els millors resultats des de la seva creació

 

«Un recurs estratègic, únic i de referència pels joves de la Selva»

«21.522 consultes i més de 3.000 orientacions individualitzades de recerca de feina en 6 anys»

 

L’Oficina Jove de la Selva ha fet públic els resultats de la seva activitat durant el 2016 que són dels millors des de la seva obertura, ara fa 6 anys. S’han registrat 3.286 consultes de joves de 16 a 35 anys, 658 atencions a joves pel programa de Garantia Juvenil i 343 orientacions acadèmiques/laborals individualitzades. S’han realitzat 40 xerrades als IES sobre igualtat, gènere, sexualitat, motivació, gestió de conflictes… i 5 activitats de promoció de salut en motiu dels Dies Mundials. S’han realitzat les formacions als 107 joves participants a les 13 Brigades Joves de la Selva.  També al llarg del 2016 s’han realitzat 4 formacions a regidors/tècnics de joventut i 5 trobades de la Taula Comarcal de Joventut.

 

Des de la seva inauguració es calcula que s’han atès 21.522 consultes de persones de la comarca bàsicament per temes de recerca de feina, habitatge o bé d’informació juvenil. En aquest període també s’han atès a 3.051 persones en processos d’orientació individual de recerca de feina.

 

Els joves de Sta Coloma, com és lògic per l’ubicació de l’Oficina, són els que encapçalen el rànking de les consultes segons municipi, seguit dels municipis més propers, Riudarenes, Sils, Anglès, la Cellera de Ter, Caldes de Malavella i després per municipis com Amer, Sant Hilari, Maçanet de la Selva, Breda i Riudellots de la Selva.

Internet, especialment amb les xarxes socials, però també amb les accions descentralitzadores dels serveis i projectes de l’Oficina Jove als municipis, IES i Punts d’Informació Juvenil, han contribuït a l’equilibri territorial i a una major proximitat a la comarca.

 

En el que portem de 2017 l’Oficina Jove ha estat acreditada com entitat d’enviament de joves voluntaris a Europa, s’ha realtizat una trobada-formació amb 82 delegats d’ESO de la Selva, s’ha realtizat 6 formacions als 60 joves participants al programa Joves per Ocupació i 18 tallers i xerrades als IES i espais joves de la Selva. També s’han iniciat diferents projectes als municipis de la Selva com “Petits implicats” (Bonmatí), “Festa 7è Aniversari Espai Jove” (Riudellots), “Joves a la Butaca” (Cellera de Ter), “Pressupost participatiu i joves” (Breda) o el Curs de Gestió Emocinal per a professionals de Joventut (Sta Coloma).

 

El conseller comarcal de joventut, Joan Antoni Hervías, ha destacat que “l’Oficina Jove és un element dinamitzador important de les polítiques de joventut i un dels únics recursos específics i de referència per a joves que hi ha a la comarca”.

L’Oficina Jove de la Selva forma part de la Xarxa Nacional per a l’Emancipació Juvenil de la Direcció General de Joventut, amb conveni des de l’any 2010 amb el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment