Nova Regulació de les Activitats d’Educació en el LLeure

Nova Regulació de les Activitats d’Educació en el LLeure

Durant la tardor de l’any passat va entrar en vigor el nou Decret de les activitat d’educació en el lleure on participen menors d’edat (267/2016).

Un cop va ser publicat la Direcció General de Joventut va organitzar i realitzar un seguit de sessions formatives arreu del territori per difondre el seu contingut. En el cas de la comarca de la Selva, es va realitzar el dimecres, 23 de novembre del 2016 al Consell Comarcal.

S’està acostant l’època de la calor i això vol dir que ja es comença a planificar i pensar amb les activitats de lleure d’aquest any. Així doncs, volem fer recordatori sobre els canvis en el nou decret de lleure. Us en destaquem alguns:

  • S’amplia l’àmbit d’aplicació a les activitats que tenen un important component esportiu, és a dir, casals esportius, estades o campus esportius i rutes esportives.
  • S’amplia l’abast del decret incloent les activitats amb menors de 3 anys i s’estableixen unes ràtios específiques en relació a l’equip de dirigents:
  • s’augmenta en els grups on participen menors de 3 anys a un dirigent titulat per cada vuit participants, i s’estableix un mínim de dues persones dirigents en tots els grups si els participants són menors de 16 anys. L’increment en una persona dirigent més per cada deu participants es flexibilitza: en els grups de 25 o més passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre. D’altra banda, s’incrementa el percentatge de dirigents que han de ser titulats en formació especialitzada.
  • Recull per primera vegada la figura del personal de suport logístic, que ha de ser major d’edat, diferenciant-lo de l’equip de dirigents. Es contempla la possibilitat que tingui entre 16 i 18 anys sempre i quan: siguin 2 anys més grans que el més gran dels participants; no superin en nombre el 10% dels participants i fins a un màxim de cinc, i hi hagi algun altre membre de l’equip de suport logístic major d’edat.
  • L’obligatorietat de la notificació de la realització de les activitats s’amplia a les activitats que tenen més de dues nits de durada, per tal de facilitar l’actuació davant possibles situacions d’emergència.
  • Es crea el Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya, on és imprescindible estar inscrit per tal d’acreditar de la titulació necessària com a monitor/a titulat i es crea també un registre similar per als professionals de l’Esport.
  • Augmenta els capitals de les assegurances de Responsabilitat Civil i d’Accidents.

 

Podeu consultar les infografies realitzades per la Direcció General de Joventut clicant aquí

Si voleu veure el nou decret, clica aquí

Per a més informació, entra a: jove.cat

 

No Comments

Post A Comment