Hi ha grans llibres en el món i grans mons en els llibres

Hi ha grans llibres en el món i grans mons en els llibres

Aquest dissabte dia 18 de febrer, dins el programa d’actes de la celebració del primer aniversari de la Biblioteca Joaquim Bauxell d’Anglès, es va inaugurar el nou  mural d’aquest equipament municipal.

Panoràmica del resultat final del taller

Fins ara el pati interior de la biblioteca municipal d’Anglès era un mur gris, però gràcies al taller de graffiti i street art que s’ha realitzat aquest gener-febrer, s’ha donat color i alegria a la planta baixa de l’edifici. La idea del taller ha estat involucrar a joves que normalment a la tarda fan ús de l’equipament per, a través de quatre sessions i de manera consensuada, elaborar el disseny del mural i pintar-lo amb la coordinació d’un formador professional en tècniques d’art urbà. El que es pretenia doncs era que els i les joves aportessin un valor afegit a la biblioteca i no només que hi assistissin com a simples persones usuàries.

El mural està encapçalat per la frase «hi ha grans llibres en el món i grans mons en els llibres» i es pot dir que compta de tres parts. Per una banda els dos laterals on hi ha el nom de la biblioteca, part on es van fer les proves d’esprai a per posteriorment marcar-hi les lletres i pintar d’un sol color tot el fons per a ressaltar l’escrit; per l’altra, la part esquerra del dibuix formada per un arbre on el tronc són llibres; i la resta que, per tal d’integrar en el disseny els esglaons del pati interior, s’hi ha dibuixat una finestra i una porta entreoberta que accedeix al món imaginari, representat per un arc de Sant Martí que deriva a figures geomètriques.

A continuació un recull de fotografies de tot el procés d’elaboració:

 

 

No Comments

Post A Comment