Dia Internacional de les dones

Dia Internacional de les dones

Des de l’Oficina Jove de la Selva en motiu del Dia Internacional de les Dones vam voler remarcar la importància de trencar amb els estereotips de gènere, que no són res més que idees preconcebudes que s’han anat construint i transmeten a les societats durant el pas dels anys.

Aquestes construccions culturals i socials han provocat que segons el gènere està assignat un comportament determinat, és a dir, un rol de gènere, que divideix als homes i les dones i limita les opcions i oportunitats per raó de ser.

Entre tots hem de trencar aquests estereotips i corregir la desigualtat. Per aquest motiu, el passat 8 de març l’Institut Català de les Dones (ICD) va engegar la campanya #CorregimlaDesigualtat, que ressalta la marca femenina de les paraules TreballadorA, EmprenedorA i ExpertA. Amb el missatge “Corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Igualtat efectiva de dones i homes: Catalunya al capdavant”, es vol promoure la implicació de tota la ciutadania en la incorporació de les dones a tots els àmbits de la societat catalana.

I des de l’Oficina Jove de la Selva tots els dies de l’any volem fer sentir a tothom que les dones “som fortes, grans i intel·ligents” per això vam encetar una campanya amb el hashtag #8marçSelva els quals demanàvem a tothom qui volgués que es fes una una foto amb el cartell:

Des del Consell Comarcal de la Selva vam commemorar aquest dia realitzant també un acte a la Biblioteca Joan Vinyoli de Sta. Coloma de Farners on es va parlar sobre l’empoderament femení des d’una perspectiva masculina fent èmfasi a la desigualtat salarial en el món laboral, els quals actualment la bretxa a Catalunya és del 26%, tal i com ho recull un informe de Comissions Obreres. Concretament les dones cobren anualment 7.000€ menys que els homes. Una diferència que s’eixampla amb les pensions, on la bretxa arriba al 39%.

Podeu veure la campanya de #CorregimlaDesigualtat clicant a aquí i la Declaració Institucional a aquí

A la campanya es van sumar més d’un centenar de persones, entre ells/es, regidors/es, càrrecs electes, tècnics/es, joves,… tot publicant una foto amb el hashtag #8MarçSelva.

Us en deixem un recull. Les podeu veure totes fent cerca del hashtag o entrant a les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instragram.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS/ES!!!

No Comments

Post A Comment