Camps de Solidaritat – Obertes les inscripcions

Camps de Solidaritat – Obertes les inscripcions

Un camp de voluntariat o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup entre 5 i 24 voluntaris/es de diferents nacionalitats (majors de 18 anys) durant els mesos d’estiu.

L’objectiu del projecte és treballar els valors com la solidaritat, la justícia social, la pau… .

El programa a nivell general ofereix als joves l’opció de formar-se, conviure i col·laborar amb diferents organitzacions en àmbits com l’educació, el comerç just, l’emigració o els Drets Humans.

Com bé diu el Servei Civil Internacional de Catalunya “La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu”.

El procés comença amb un seminari de formació, continua amb la participació al camp de treball internacional i finalment es realitza una trobada d’avaluació i convivència a la tornada.

A principis d’any les entitats que s’encarreguen de dur a terme els camps de solidaritat van obrir convocatòries d’inscripció. Algunes de les organitzacions que organitzen aquests camps de solidaritat són:

La Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCAT): L’objectiu principal de COCAT és promoure el voluntariat internacional com a eina per a que els joves puguin entrar en contacte amb diferents realitats.  A partir del treball en xarxa amb entitats catalanes i d’arreu del món s’ha construït un projecte integral de voluntariat en el que es duen a terme diverses tipologies de voluntariat (camps de treball, projectes de llarga durada, SVE, formacions internacionals).inicia les inscripcions properament amb l’inicia de la nova campanya 2017.

Setem té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l’activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud. Les incripcions es van obrir el passat mes de gener i romandran obertes fins a finals de març (places limitades).

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI): Organitza projectes de camps internacionals de treball voluntari i activitats formatives sobre temàtiques diverses com: educació per la pau, conflictes, relacions nord/sud, deute extern. Entra a aquí per veure les xerrades que es faran properament.

L’Associació Catalana per la Pau organitza les Brigades de Solidaritat, en un espai d’entesa, cooperació i treball en xarxa de les dues entitats. Podeu consultar les pròximes xerrades informatives a aquí

 

No Comments

Post A Comment