Habilitats per la Vida

Habilitats per la Vida

Aquest passat divendres dia 7 d’abril, en el marc de la trobada de tècnics/ques de joventut de la demarcació de Girona, es va parlar sobre la importància de les habilitats per la vida (HxV) per tal d’enfortir les capacitats de les persones joves.

L’Organització Mundial de la Salut defineix les HxV com “capacitats per adoptar un comportament positiu que permeti als individus abordar amb eficàcia les exigències i els reptes de la vida quotidiana. Es tracta d’habilitats personals, interpersonals, cognitives i físiques que ajuden a les persones a controlar i dirigir les seves vides, desenvolupant la capacitat de viure amb el seu entorn i aconseguint que aquest canviï.» Per tant són qualitats que poden permetre a qualsevol persona tenir més control sobre la seva vida i en conseqüència gestionar-la millor.

A la trobada de professionals esmentada, la Taula de Referents de Salut Jove de Girona va presentar el viquillibre Equipats per la Vida. Aquest llibre col·laboratiu online és una guia orientativa que vol ser una manera d’iniciar l’abordatge d’aquesta temàtica en actuacions dirigides a joves. La idea és que sigui un recurs a l’abast de qualsevol professional que treballi amb joves per a començar a introduir o prendre consciència de les HxV. La manera més directa és a través de les dinàmiques per a cada habilitat que s’hi presenten. Òbviament la proposta, al estar elaborada amb la plataforma Media Commons, és oberta i per tant l’objectiu també és que es vagi nodrint dels comentaris i noves aportacions que la gent vagi fent.

A més, des de l’Oficina Jove de la Selva vàrem explicar com hem anat introduint aquest treball a diferents serveis i projectes que realitzem. Així doncs la nostra idea és aprofitar qualsevol activitat o intervenció amb joves perquè sigui una oportunitat d’assaig on posar en pràctica les habilitats i prendre consciència de la seva importància. O sigui de treballar amb la part nuclear de la persona per a conèixer-se un mateix i acceptar-se per sentir-se bé. Perquè sentim que només estant bé amb un mateix, s’estarà bé amb els altres. 

 

No Comments

Post A Comment