Programes Integrals de la Garantia Juvenil

Programes Integrals de la Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil (GJ) és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil. Està destinada a joves entre 16 i 29 anys que no estiguin estudiant ni treballant.

Des del programa de la GJ es treballen les següents línies:

– Programes de formació i experiències professionals

– Emprenedoria

Dins els programes de formació i experiències professionals s’inclouen els programes Integrals, que ofereixen serveis d’orientació, tutorització, formació i adquisició d’experiència professional. Inclouen formació especialitzada i col·laboracions amb empreses per poder adquirir una experiència professional i/o reprendre els estudis, amb un itinerari a mida a les necessitats de cada jove participant.

Els programes Integrals es desenvolupen en tres etapes diferents:

  • Acollida, orientació i disseny del full de ruta de l’itinerari personal
  • Execució del full de ruta personal
  • Inserció laboral i/o retorn al sistema educatiu

Actualment a la comarca de la Selva es desenvolupen dos programes integrals:

Programa Integral: promogut per la Fundació Gentis que és una entitat social que realitza projectes d’orientació, formació i acompanyament laboral a persones que busquen feina. Des d’aquest programa s’ofereix orientació i formació laboral, serveis de suport a l’estudi i reforç acadèmic, visites a l’entorn productiu de la comarca, formació tecnicoprofessional i recolzament personal. Tot en un ambient tutoritzat que ajuda a dissenyar l’itinerari formatiu/laboral segons els interessos i motivacions de cada jove. Aquest programa s’està duent a terme a Santa Coloma de Farners.

Innjove!: promogut per la Fundació Universitària Martí l’Humà i la Fundació Oscobe, que ambdues atenen demandes de persones que precisen o desitgen formació i assessorament en algun camp concret, especialment persones en risc d’exclusió social. L’objectiu del seu projecte és que les persones joves participants puguin definir un full de ruta per al seu futur vital i professional, i que aconsegueixin accedir al mercat laboral i/o retornar al sistema educatiu. Es treballa per tal que la persona jove pugui emprendre el seu projecte i pugui conèixer el món laboral i les competències necessàries pel seu perfil professional. Concretament s’ha fet un grup a Anglès i un altre a Vidreres.

L’Oficina Jove de la Selva ha participat de manera activa en la selecció de joves pels programes integrals de la comarca, fent difusió dels dos programes i participant en el procés de selecció en el cas del programa Innjove!

Podeu trobar més informació sobre la GJ clicant a aquí.

No Comments

Post A Comment