Com superar amb èxit l’època d’exàmens

Com superar amb èxit l’època d’exàmens

Durant aquesta època de l’any molt joves estan davant dels llibres, apunts, fotocòpies… preparant-se pels exàmens finals. Les biblioteques amplien els seus horaris i s’omplen de gom a gom de joves que hi passen hores i hores això sí fent petits descansos pel cafè per poder aguantar la jornada.

Poden ser èpoques d’angoixa, estrès i nervis tot i que per superar les proves amb èxit un factor important és mantenir la calma.

Hi ha mètodes que poden ajudar a controlar aquesta ansietat, avui us volem ajudar per tal que aquesta època la passeu de la millor manera possible:

1. Saber organitzar el temps

La millor manera de combatre aquests efectes i estar tranquil és anar ben preparat a l’examen. Per això és important planificar les hores de manera realista. Sabent que ho pots complir. Sigues conscient de les teves capacitats i planifica tot tenint en compte el teu ritme d’estudi. Si ets una persona que no estudia de nit, no et plantegis estudiar durant aquest moment del dia, ja que si no compleixes l’horari planificat no només crearà frustració sinó que es desmuntarà la planificació i això pot crear més estrès.

Així doncs, concretar objectius i identificar el temps real que es dedicarà a l’estudi. Establir un horari i organitzar les sessions d’estudi segons el calendari d’exàmens.

2. Tenir uns bons apunts

Reunir tot el material necessari abans de començar a estudiar l’assignatura i organitzar-ho. Tenir uns bons apunts i ordenats.

Saber també quina tècnica és la més adequada per cadascú. Si et va millor subratllar, fer resums, fer esquemes o dir el temari oralment. Veure on et sents més còmode i què creus que et pot anar millor.

3. Trobar l’espai adequat

Busca el lloc on millor et concentres. Sempre i quan tingui una bona il·luminació i sigui còmode. Ja pot ser a casa, a la biblioteca, amb música o sense… . Cadascú ha de trobar el seu lloc ideal. Tenir en compte a l’hora d’escollir l’espai que com menys distraccions hi hagin millor. Per això sovint les biblioteques són l’opció més triada.

Pensar també que les biblioteques tant de la universitat com les municipals, normalment amplien els seus horaris durant aquesta època, per tant, saber quan obren i tanquen per així planificar millor les teves hores d’estudi.

4. Bon dieta i descans

És molt important tenir una alimentació sana i descansar ja que ajuda a tenir energia i mantenir un bon estat d’ànim. Menjar fruita i verdura, hidrats de carboni, fruits secs o xocolata que t’ajudin a donar energia. No saltar-se cap àpat i dormir entre set i vuit hores al dia. Aquests consells s’han de seguir durant tot l’any, però sobretot mantenir aquest ritme de vida durant aquestes èpoques ja que es gasten moltes energies i s’ha de compensar amb una bona dieta.

També fer exercici, ja que ajuda a alliberar estrès i aclarir la ment.

5. Durant l’examen

Llegeix bé les preguntes i abans de començar a respondre és recomanable fer un mini esquema de cada pregunta per tal d’organitzar tota la informació que tens pensat escriure. És una manera d’ordenar les idees i de controlar l’ansietat.

També és important controlar el temps i organitzar-lo. Per saber així, per cada pregunta quan temps tens.

Finalment, un cop s’entrega l’examen, revisar tota la informació.

 

MOLTÍSSIMA SORT A TOTS I TOTES!!! I MOLTS ÀNIMS!

 

No Comments

Post A Comment