Espai Jove d’Anglès a pressupostos participatius 2018!

Espai Jove d’Anglès a pressupostos participatius 2018!

L’Ajuntament d’Anglès per segon any consecutiu posa a disposició de la ciutadania una part del pressupost públic per a decidir les inversions del 2018. La idea és començar a provar i exercir pressupostos participatius, o sigui que l’equip de govern no decideixi amb quins projectes s’invertirà sinó que sigui la població anglesenca qui proposi, debati i decideixi el destí de 150.000 €. La finalitat principal és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics municipals, a través d’un sistema reglat de participació.

Entre les 23 propostes presentades per persones majors d’edat empadronades al municipi o entitats i validades per la Comissió dels Pressupostos Participatius 2018, hi ha la de l’AEiG Sant Miquel per adequar un Espai Jove a Anglès. En principi fa anys que està projectat aquest equipament juvenil a la nau 3 del complex industrial de La Burés, però no s’ha acabat d’adequar i equipar per problemes jurídico-legals que n’impedeixen la seva obertura. El passat 22 de juliol, a la sessió de presentació de les propostes pel 2018, el regidor de joventut Jordi Pibernat, va explicar la intenció de fer realitat aquesta demanda de la joventut tot ubicant aquest equipament municipal d’ús exclusiu per a joves al pis de d’alt de l’antiga estació del carrilet, espai també conegut com a FEVE. 

Ara resta doncs, que la proposta de l’Espai Jove sigui una de les més votades i en conseqüència de les que s’executarà el proper any. El període de votacions serà del 28 d’agost al 15 de setembre, a l’Ajuntament (matins) i a la Biblioteca (tardes). Cada ciutadà, que al setembre sigui major de 18 anys, podrà votar diferents propostes, la suma de l’import de les quals no pot superar els 150.000 € , no podrà repetir la mateixa proposta i cada proposta votada tindrà un punt. S’escolliran les propostes amb més punts i fins a un màxim de 150.000 €.

Feu clic aquí per a consultar totes les propostes a votació.

Totes i tots a votar per l’Espai Jove! Adolescents i joves menors d’edat, a animar i convèncer als vostres familiars i coneguts perquè votin per l’Espai Jove!  Fem entre totes que sigui possible!

No Comments

Post A Comment