Finalitzen les Brigades Joves

Finalitzen les Brigades Joves

Amb l’objectiu d’ajudar els joves a fomentar les habilitats laborals i l’adquisició de competències professionals i que adquireixin les primeres experiències a més que prenguin consciència de la importància del treball, els diferents Ajuntaments de la comarca de Selva han organitzat, un any més, la Brigada Jove, adreçada a nois i noies de 16 a 20 anys.

El mes d’agost van finalitzat les diverses Brigades Joves. S’acaba així, una temporada més del projecte on enguany han participat un total de 13 municipis i s’ha cobert un total de 100 places.

El projecte Brigada Jove ha constat de dues parts complementàries:

  • el desenvolupament de les tasques laborals en un entorn tutoritzat on els diferents integrants han realitzat tasques complementàries i de suport en diferents serveis municipals.
  • una formació transversal (d’una o vàries sessions) per tal d’afavorir l’adquisició de competències i habilitats per la vida que facilitin al jove relacionar-se des d’una nova posició amb al mercat laboral els quals l’Oficina Jove de la Selva ha estat l’encarregada d’impartir-la.

El projecte s’ha realitzat a les següents poblacions: Breda, Hostalric, Vidreres, Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners, La Cellera de Ter, Riudarenes, Sils, Brunyola, Vilobí d’Onyar, Sant Hilari de Sacalm i Riudellots de la Selva, Tossa de Mar.

Un any més, la Brigada Jove ha estat tot un èxit. Els integrants han realitzat taques segons les necessitats del municipi i relacionades majoritàriament amb la promoció turística, administratives i de manteniment dels espais municipals. Els joves participants han quedat satisfets de la tasca realitzada. La majoria d’ells, ja tenien una idea força definida sobre en què consistia el projecte ja que companys, amics o familiars hi havia participat en edicions anteriors o n’havien sentit a parlar. La majoria dels joves creuen que aquest projecte dóna l’oportunitat de conèixer de més a prop el món laboral, els permet obtenir uns primers ingressos, una experiència laboral que a més, podran afegir-la en el currículum Vitae, conèixer i treballar amb altres companys… .

Moltes gràcies a tots els professionals i participants que han fet possible un cop més, aquest projecte!!

No Comments

Post A Comment