Els joves de la Selva tindran un punt d’informació i dinamització a l’INS

Els joves de la Selva tindran un punt d’informació i dinamització a l’INS

Diversos instituts de la Selva han començat aquest curs amb un projecte nou, el Punt d’Informació i Dinamització en els Centres d’Educació Secundària (PIDCES) que aproxima als i les joves els temes que més els interessa i preocupa i reforça la presència dels i les referents de joventut dins els centres de secundària. Aquesta és una  iniciativa que  ja es porta a terme en altres comarques i per primera vegada s’implanta a la Selva de mà de l’Oficina Jove de la Selva i la col·laboració dels Ajuntaments dels municipis participants.

La proposta inclou activitats dinamitzades durant les hores del pati sobre temàtiques d’actualitat, com els hàbits saludables. També s’ofereix un espai on atendre  directament a les consultes dels joves, i cada institut disposa d’una cartellera informativa de les activitats (concerts, sortides, cursos, tallers, etc.) o projectes que poden ser d’interès pels joves i que es desenvolupin en el seu o en els municipis més propers.  Al mateix temps el referent de joventut municipal desenvolupa dinàmiques i xerrades a l’aula molt encarades a fomentar les habilitats socials, el benestar emocional, competències professionals, i la reflexió i esperit crític. Un dels principals valors d’aquest projecte és que es descentralitzar l’Oficina Jove de la Selva i els serveis dels tècnics de  joventut per així apropar la informació als i les joves als institut.

Aquest mes d’octubre s’ha donat el tret de sortida a aquest projecte en diversos instituts i s’ha dut a terme una dinàmica que reflexiona sobre els mites de l’alimentació en motiu del Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre), i a la vegada s’ha convidat  als i les joves a preparar-se un pinxo variat de fruita. Enguany, els instituts particpants del PIDCES són l’INS de Santa Coloma de Farners, INS Vescomtat de Cabrera d’Hotalric i Breda, INS Rafael Campalans d’Anglès i l’INS de Tossa de Mar.

No Comments

Post A Comment