25N contra la violència envers les dones

25N contra la violència envers les dones

Aquest passat diumenge va ser el Dia Mundial contra la violència envers les dones. Malauradament, encara avui en dia la societat imperant és clarament patriarcal, masclista i sexista, fet que influencia en la socialització i educació de les persones. Així ho corroboren algunes dades, que a més a més ens han de posar alerta sobre l’augment de conductes, comportaments i casos de violència de gènere entre la joventut:

– L’edat mitjana de les dones sotmeses a maltractaments és cada vegada més baixa.

– El 12,3% de les dones joves declara haver patit maltractaments alguna vegada a la vida (per sobre de la mitjana de dones que declaren aquest fet i que se situa en el 10,9%).

– El 27% dels joves entre 15 i 29 anys considera que la violència de gènere és una conducta «normal» en una relació de parella.

– Un 21% dels joves enquestats en el baròmetre 2017 elaborat pel Centre Reina Sofía sobre Adolescència i Joventut de la FAD, creuen que el tema de la violència de gènere s’exagera massa i s’ha polititzat.

– Un 6% considera que la conducta violenta dins d’una relació de parella «sempre ha existit» i que és «inevitable».

Com els darrers anys, des de l’Oficina Jove de la Selva hem fet diverses actuacions per tal de reflexionar entorn la problemàtica i intentar així augmentar el nivell de consciència i esperit crític dels i les joves. En el marc del projecte de Punts d’Informació i Dinamització dels patis dels instituts de Breda, Hostalric i Santa Coloma de Farners, aquests dies s’ha proposat a l’alumnat pensi i escrigui una frase o eslògan relacionat amb el dia mundial, l’escrigui a un globus tipus còmic per fer-li una fotografia.

 

A l’institut d’Anglès, s’ha aprofitat l’exposició de l’Institut Català de les Dones titulada «Violència masclista en la parella: desmuntem mites?», que estava en prèstec a la Biblioteca municipal, per a fer unes sessions de dinamització d’aquesta amb els i les alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. Després de treballa en petits grups alguns dels plafons, s’han creat debats entorn temes com la gelosia, el control a través del mòbil i les xarxes socials, l’ús sexista del llenguatge i els micromasclismes.

Per una societat lliure de violències de gènere!
No Comments

Post A Comment