72 alumnes a la IIa Jornada de delegats de La Selva

72 alumnes a la IIa Jornada de delegats de La Selva

El passat divendres 9 de febrer es va realitzar la segona edició de la Jornada de Delegats de la Selva, una trobada entre delegats de 2n d’ESO del instituts de la comarca.

Enguany, la jornada es va celebrar a Sils, al Centre Cívic i a la Laguna. Hi van participar un total de 72 alumnes i 16 tutors provinents d’11 instituts diferents de la comarca. Aquest jornada, és un espai de trobada i intercanvi entre els diferents alumnes on es treballa l’aprenentatge de diverses competències socials i comunicatives, així com algunes habilitats per la vida (empatia, resolució de conflictes, treball en equip,…). Aquest treball els permet, posteriorment, desenvolupar les capacitats que han treballat a l’aula i amb la resta de companys del grup classe.

Durant tot el matí, els joves van realitzar diverses dinàmiques on treballaven molts dels aspectes que ha de tenir un delegat, com ara l’escolta activa, el consens, dots comunicatives, … A mig matí es va realitzar una pausa per l’esmorzar que també va esdevenir un espai de trobada i contacte entre els participants i va servir per agafar forces per al segon torn de dinàmiques. Un cop fets tots els tallers, es va realitzar el tancament de la jornada, amb les fotos de grup i el retorn dels alumnes als autocars.

La valoració que en fan tant els joves com els tutors és molt positiva, i en destaquen, sobretot, la importància de fer jornades com aquestes perquè no és habitual fer-ne i reconeixen que espais d’intercanvi, reflexió i debat com aquests són molt necessaris.

Podeu veure un recull d’imatges de la jornada al nostre facebook i Instagram

 

No Comments

Post A Comment