Creix el vincle entre joves, municipis i l’Oficina Jove de la Selva

Creix el vincle entre joves, municipis i l’Oficina Jove de la Selva

 

El número de consultes dels joves ha augmentat gràcies al treball en xarxa amb els tècnics municipals i a la intensiva activitat de l’Oficina a les xarxes socials

 

L’Oficina Jove de la Selva fa públic els resultats de la seva activitat durant el 2017.  Els àmbits que consulten més els joves són formació i treball. S’han registrat 3.360 consultes de joves de 16 a 35 anys, 453 atencions a joves pel programa de Garantia Juvenil i 327 orientacions acadèmiques/laborals individualitzades. l’Oficina Jove treballa de manera singular i específica cada consulta, ja que la realitat de cada jove és diferent i única

 

A continuació es detallen algunes de les dades més significatives de l’activitat de l’Oficina Jove durant aquest any 2017:

 

  • S’han realitzat 69 xerrades als instituts en el marc del projecte Nucli Jove a través del qual s’ha convidat als joves, de manera informal i divertida, a reflexionar sobre la igualtat, el gènere, la sexualitat, la gestió de conflictes, entre altres. També, en motiu de la celebració dels diferents dies mundials, els joves han participat en 11 dinamitzacions de promoció de la vida saludable als IES.

 

  • En el marc del projecte Brigada Jove, projecte formatiu i laboral per acompanyar els joves en la seva primera feina, s’han realitzat 19 formacions a 13 municipis per a 94 joves que han gaudit d’aquesta experiència.

 

  • El 3 de gener (2017) va tenir lloc primera edició de la Jornada de delegats de la Selva a Coloma de Farners. Van participar 82 joves, 11 tècnics/es i dinamitzadors/es de la comarca i 20 tutors/es procedents de 12 institutsde 10 municipis: Amer, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Vidreres.

 

  • S’han realitzat 38 inspeccions a casals d’estiu i 10 a instal·lacions juvenils per comprovar el compliment de la normativa i per garantir la seguretat dels menors d’edat que participen en aquest tipus d’activitats, sense recollir cap incidència destacable.

 

  • Des de l’Oficina Jove també s’ha contribuït a que l’Orquestra Jove de la Selva superi ja els 100 alumnes (i 11 professors) i hagi realitzat 86 assaigs i 20 concerts arreu de la comarca, a banda de les colònies musicals al juliol i un cap de setmana musical al setembre.

 

  • Per acabar, el 2017 l’Oficina Jove es va acreditar com a entitat d’enviament de joves voluntaris a Europa i ha augmentat el nombre d’orientacions (50) en relació a la mobilitat internacional.

 

  • S’han publicat 75 notícies al web, un mínim de 2 post al dia a xarxes socials i 1 butlletí mensual. Aquests posts han tingut un impcte a Twitter (142.000 impressions, 1229 seguidors, 166 de nous), Instagram (590 seguidors, 600 impressions) i Facebook (596.948 impressions, 2.003 seguidors, 8.047 seguidors grups que gestionem).

Aquests resultats són gràcies al treball en xarxa amb els municipis de la Selva, amb els seus tècnics de joventut i regidors, amb els quals s’ha dissenyat i executat 15 projectes comarcals i 67 activitats per atendre a les necessitats dels joves.  Tots els municipis de la Selva estan desenvolupant projectes de joventut amb la col·laboració de l’Oficina Jove, amb la majoria dels quals existeix una coordinació tècnica per treballar com a antena de l’OJ. També cal ressaltar que 15 municipis participen del suport específic de l’equip de tècnics de l’Oficina jove (tècnics compartits de joventut) impulsat per la DG de Joventut i el Consell Comarcal de la Selva.

L’estratègia exitosa de l’OJ s’atribueix a la vinculació d’activitats presencials i l’atenció telemàtica. Internet, especialment amb les xarxes socials, combinades amb la  descentralització dels serveis i projectes de l’Oficina Jove als municipis i instituts, han contribuït a l’equilibri territorial i a una major proximitat a la comarca. Tot plegat ha permès que els joves identifiquin l’OJ com a referent a l’hora d’informar-se o adreçar-se per desenvolupar el seu projecte de vida.

No Comments

Post A Comment