Preparat per fer el viatge de la teva vida?

Preparat per fer el viatge de la teva vida?

L’Oficina Jove de la Selva ja ha estrenat el Preparat?, un joc dinàmic i vivencial, que permet als participants identificar les habilitats per la vida i poder fer una autoavaluació de l’estat de cada una d’elles. Aquest joc planteja el repte d’agafar un avió i les diverses habilitats es van posant en pràctica en el camí que va des de casa fins a l’embarcament. Cada prova a superar correspon a una habilitat i a través d’aquestes es pren consciència de les habilitats personals i socials de cada individu.

L’equip tècnic de l’Oficina Jove ha estat l’encarregat d’idear aquest joc, amb el suport de la Direcció General de Joventut, i que ha estat pensat per abordar aquesta temàtica amb els i les joves. Per jugar es compte amb una persona acompanyant i un panell que indica el recorregut a seguir, i finalment cada participant s’endu un passaport amb l’explicació de les 10 habilitats. El Preparat? inclou una versió curta i una llarga per tal de poder adaptar la partida als grups i als espais (instituts, espais joves, formacions, activitats dinamitzades, entre d’altres).

L’estrena es va fer ahir amb l’alumnat de 4rt d’ESO de l’institut Rocagrossa de Lloret de Mar i properament es preveu utilitzar-lo també en el marc de les formacions del projecte Brigada Jove que es faran aquest estiu a diversos municipis de la Selva.

Però, què són les habilitats per la vida? L’Organització Mundial de la Salut les defineix com “les capacitats per adoptar un comportament positiu que permeti als individus abordar amb eficàcia les exigències i els reptes de la vida quotidiana.» Algunes d’aquestes 10 habilitats són l’autoestima i l’autoconeixement, la gestió de les emocions, la gestió de l’estrès; la comunicació interpersonal, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític, l’advocació, la negociació i la presa de decisions.

No Comments

Post A Comment