80 joves amb el “cul inquiet”

80 joves amb el “cul inquiet”

La trobada Cul Inquiet forma part d’un procés participatiu on joves de quinze municipis de la Selva han expressat les seves inquietuds culturals

 

 

Aquest dissabte una vuitantena de joves d’entre 14 i 18 anys de poblacions de la Selva han participat al Cul Inquiet 2018, una jornada carregada d’activitats i tallers culturals i creatius que és el resultat d’un procés participatiu on els mateixos joves han ideat la programació. Joves de quinze municipis de la comarca han format part d’aquest procés que s’ha fet a través dels espais joves, punts juvenils, instituts i via online i entre els quals hi ha Riudarenes, Hostalric, Breda, Massanes, Anglès, Fogars de la Selva, La Cellera de Ter, Sils, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, entre d’altres.

La trobada de joves de la Selva s’ha celebrat a l’equipament Can Cassó d’Arbúcies i ha començat a les 10h del matí amb una activitat de benvinguda i tot seguit han iniciat els tallers de diferents temàtiques culturals que han tingut molt bona resposta per part dels i les joves. L’objectiu dels tallers ha estat combinar disciplines artístiques diverses, joves de diferents edats i diferents municipis.

Teatre, disseny, música, moviment corporal, imatge i gastronomia han centrat els espais de treball on els i les joves han pogut viure una jornada de creativitat de la mà de professionals molt vinculats a la comarca. Aquest espais han estat pensats per què els i les joves experimentin, posin en pràctica i despertin les seves inquietuds creatives.

En aquest sentit, en el taller de disseny els participants s’han encarregat de pensar i executar la imatge del Cul Inquiet estampant una bossa de roba que s’han endut de record tots els joves. El grup de teatre ha acabat fent una mostra d’exercicis teatrals; el de moviment ha vivenciat les emocions a través del cos; el de música s’ha convertit en una batucada corporal; els joves del grup d’imatge han estat els encarregat de realitzar el vídeo final de la jornada; i el grup de gastronomia ha pogut conèixer receptes i ingredients tradicionals i ha fet, de forma col·lectiva, el dinar de la trobada.

Durant la tarda del Cul Inquiet, en Josep Lluís Sànchez Brugarola ha fet una xerrada sobre creativitat, innovació i casos d’èxit de projectes juvenils amb l’objectiu de canalitzar l’esperit creatiu dels joves. Seguidament s’ha fet una sessió de retorn i tastet dels tallers realitzats al matí i finalment la jornada a acabat amb un concert de l’Orquestra Jove de la Selva.

La Samia d’Anglès ha valorat molt positivament la trobada jove, “M’ho he passat molt i molt bé. No m’esperava que fos tan interessant”.

Segons Joan Antoni hervías, Conseller Comarcal de Joventut: “Aquesta trobada, participada des del començament pels propis joves, era una demanda dels regidors i regidores de la Selva que enguany, entre tots i totes, hem pogut portar a terme i esperem que es pugui anar repetint cada any”.

Des de l’Oficina Jove de la Selva volem agrair a l’Ajuntament d’Arbúcies per col·laborar amb la infraestructura i els espais per a la realització de la trobada; a la Diputació de Girona i a la Direcció General de Joventut per donar suport econòmic a l’activitat; i també als diferents tècnics i ajuntaments que, juntament amb l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva, hem pogut organitzar amb èxit aquesta trobada.

No Comments

Post A Comment