El voluntariat mou als joves a participar als camps de treball de la Selva

El voluntariat mou als joves a participar als camps de treball de la Selva

Un centenar de joves d’arreu participen durant l’estiu en projectes a la comunitat

Quan arriba l’estiu la comarca de la Selva desplega tot el seu potencial i es transforma en un catàleg d’oportunitats per passar les vacances. En aquest ventall de propostes també inclou opcions pels joves que van més enllà de l’oci i que el seu valor afegir rau en l’aprenentatge adquirit. Els camps de treball en són un exemple.

Aquest estiu s’estan realitzant set camps de treball en municipis de la Selva on hi participen un centenar de joves amb l’objectiu de viure una experiència de voluntariat amb altres joves de tot Catalunya fent un projecte a la comunitat. Hostalric, Vilobí d’Onyar, Vidreres, Riudarenes, Tossa de Maro Arbúcies són alguns dels municipis que ofereixen els camps de treball i les temàtiques van des de tasques arqueològiques fins a la conservació del litoral marí de la Costa Brava.

Per a molts joves els camps de treball són una bona oportunitat per passar 15 dies d’estiu amb un grup d’uns 20 joves de diversos punts de Catalunya o Europa realitzant un servei a la comunitat a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu. Aquest tipus d’estada va més enllà de les tasques proposades; l’aprenentatge, l’intercanvi cultural i els valors del voluntariat i la solidaritat en són claus.

L’oferta a Catalunya és molt variada i es pot triar en funció de la temàtica, de la durada o de la destinació. A la comarca de la Selva aquest 2018 s’estan realitzant els següents camps de treball:

  • Arbúcies: Camp de treball al castell de Montsoriu, que té l’objectiu de continuar amb el treballs de recuperació arqueològica d’aquest castell gòtic ubicat entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu.
  • Hostalric: Camp de treball internacional al Castell d’Hostalric que aquest any s’ha realitzat des del 26 de juny al 10 de juliol (15 dies) amb la participació de 9 persones arribades de diferents països d’arreu del món com Mèxic, Croàcia, Ucraïna, Turquia, Rússia, Vietnam, Finlàndia i Irlanda. Aquest camp de treball l’ha organitzat l’Associació del Patrimoni  d’Històric d’Hostalric, l’Ajuntament i el Servei Civil Internacional. Aquest camp de treball pretén ser una experiència i una oportunitat de coneixement de la cultura, la llengua i  les  tradicions locals. Els components del camp de treball han participat en diverses activitats de la vila ajudant en diversos actes de la Festa Major, han fet un taller de paelles al Domus Sent Sovi, una visita a la ciutat de Girona i una altre al Castell de Montsoriu i han donat suport al Casal d’Estiu del municipi a més de les feines pròpies de rehabilitació del castell.
  • Riudarenes: organitzat per la Fundació Emys en temes recerca i conservació del patrimoni natural.
  • Tossa de Mar: Estades marines Vies Braves on, a través de l’esnòrquel, es realitzen activitats de conservació i observació del fons marí a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. Organitzat per Xatrac amb el suport de l’Ajuntament de Tossa.
  • Vidreres: Aquest camp de treball es centra en diferents tasques de recuperació i manteniment del patrimoni arqueològic i històric. Convivència durant 15 dies per combinar la recuperació del castell medieval de Sant Iscle i altres activitats lúdiques. A més, també hi ha la versió de “workcamp”, és a dir, un camp de treball internacional on els participants són joves d’arreu del món. El camp de treball de Vidreres l’organitza la Direcció General de Joventut i el Grup d’Esplai Vidrerenc i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vidreres.
  • Vilobí d’Onyar: És un camp de treball sobre arqueologia on la tasca principal a realitzar pels participants és l’excavació de les sitges ibèriques de Can Serra. Aquest camp l’organitza la Direcció General de Joventut i l’esplai Lleure’t i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar.
No Comments

Post A Comment