3 recomanacions abans de comprar un regal per Nadal

3 recomanacions abans de comprar un regal per Nadal

Des de fa unes setmanes les llums de Nadal de moltes ciutats i pobles estan enceses i això ens recorda que s’acosten les festes, els àpats, les trobades familiars, les passejades per les fires i les estones amb les nostres amistat. Ah! I també els regals dels amics i amigues invisibles, el tió, reis…

Per fer una bona sorpresa, ser originals o demostrar que estimem a les persones que ens envolten no cal comprar molts regals i que aquests siguin cars. De fet, des de l’Oficina Jove de la Selva us animem a reflexionar sobre el consum durant les vacances de Nadal, és necessari tot allò que comprem? Quin és l’origen del què comprem o demanem que ens regalin? I quins impactes ambientals generen? Abans de comprar un regal, us proposem tres passos a seguir:

  1. Regals socialment justos: Darrere cada producte hi ha una història, i sovint aquesta implica vulneració dels drets humans de moltes persones, com l’explotació laboral i la mà d’obra infantil. Informa’t on i com s’han fabricat els diferents productes que vols comprar. Fixa’t que l’etiquetatge segui Child labor free. Visita mercats d’artesania, d’intercanvi o de 2a mà. Aposta per productes locals i de proximitat. Aquí tens més informació.
  2. Regals ambientalment sostenibles: Pensa en fer regals que fomentin la sostenibilitat i redueixin al màxim l’impacta ambiental com poden ser una bicicleta, una cuina solar, un carregador de piles solar, un cabàs o un carretó per anar a comprar, etc. Compra objectes duradors, amb garantia, reciclats i reciclables. Fixa’t amb etiquetes ecològiques com ara FSC o ECOLABEL i evita els embolcalls innecessaris, el paper de diari és una bona opció!
  3. Respecte cap als animals: Assegura’t que el producte prové d’una empresa que no experimenta amb animals mirant si porta el logotip de “Cruelty free”.

A més a més, també us animem a fer els vostres propis regals o regalar experiències per compartir més temps junts/tes, ja que,  passar temps amb els que més t’estimes no té preu!

Aquest mes de desembre ens trobareu a l’hora d’esbarjo als diversos instituts de la comarca fent activitats per parlar de la responsabilitat que tenim a l’hora de comprar i quin poder de canvi social podem exercir com a consumidors i consumidores.

 

 

 

No Comments

Post A Comment