Projectes per a joves del Consell Comarcal de la Selva

Projectes per a joves del Consell Comarcal de la Selva

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, impulsa la convocatòria de Projectes Singulars amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones participants. Se li ha atorgat al Consell Comarcal de la Selva un projecte Singular entorn a formació i pràctiques a l’empresa. Aquest programa inclou també:

  • Orientació i l’assessorament individualitzat
  • Formació professionalitzadora

Els destinataris són persones joves d’entre 16 i 29 anys beneficiàries de la Garantia Juvenil en el moment de la seva data d’incorporació al projecte.

Un altre programa impulsat pel SOC que ha sortit publicat és el de Referent d’Ocupació Juvenil, amb l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada jove, mitjançant la constitució d’unes unitats especialitzades en el territori. Properament el Consell Comarcal de la Selva farà la sol·licitud al SOC per tal d’obtenir la subvenció per a la contractació del programa.

La figura de Referent d’Ocupació Juvenil treballarà de manera coordinada amb Oficina Jove, àrea d’Ocupació del Consell Comacal de la Selva,  instituts de la comarca, oficina de treball, Direcció General de Joventut i Servei d’Ocupació de Catalunya així com també farà atencions, assessoraments, formacions… tant individuals com grupals a les persones joves de la comarca.

No Comments

Post A Comment