És tabú parlar de la violència masclista?

És tabú parlar de la violència masclista?

És sempre agradable que et diguin “piropos”? Qui decideix quan sí o quan no? Quan lliguem… tot s’hi val? Què vol dir consentiment, què són els límits, què és el “sexpreading” o la cosificació? Sabem detectar l’assetjament?

L’exposició  TABÚ, Tu tries què t’hi jugues ha arribat a la Selva per parlar i reflexionar sobre aquelles situacions quotidianes que estan vinculades a les nostres relacions sexoafectives, com són els límits, el consentiment o l’ús de les xarxes social a l’hora de relacionar-nos, i que sovint no ens atrevim a posar sobre la taula!

Aquesta és una eina educativa dirigida a joves de 13 a 18 anys que proposa tres itineraris a fer, i a partir d’una aplicació mòbil es responen un seguit de preguntes que conviden a debatre de manera grupal temes com el sexpreading, els límits i el consentiment o l’assetjament i la cosificació de les dones. En aquest cas, les decisions que prenem juguen un paper molt important!

Cada itinerari finalitza amb un vídeo que explica i aprofundeix alguns conceptes i contingut del joc i que podeu visualitzar al canal de youtube #tabucat.

Aquest joc l’ha creat i impulsat l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, l’Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura De Dones Francesca Bonnemaison.

El Tabú ja ha passat per l’Espai Jove i l’institut de Breda i aviat estarà a l’Espai Jove de Riudellots, el Cercle Jove i l’institut de Santa Coloma de Farners i l’institut d’Arbúcies. Les activitats dels espais joves són obertes a participants de tota la comarca de 13 a 18 anys, us animeu a jugar-hi?

 

No Comments

Post A Comment