La III Jornada de Delegats de la Selva acull 94 joves

La III Jornada de Delegats de la Selva acull 94 joves

L’Oficina Jove de la Selva va celebrar el passat 15 de febrer a Sils la tercera edició de la Jornada de Delegats de la Selva. Aquest 2019 s’ha augmentat el nombre total de participants, amb 94 alumnes de 2on d’ESO i 28 tutors procedents de 14 instituts. La bona acollida de la jornada consolida aquesta activitat com un dels projectes claus a la comarca.

La Jornada de delegats és un espai d’intercanvi on els alumnes poden treballar diverses habilitat socio-comunicatives i de grup per tal de desenvolupar la seva tasca com a delegats de la millor manera possible. És doncs una oportunitat per conèixer altres joves de la comarca i compartir, a partir de diverses dinàmiques participatives, la seva experiència com a delegats, així com reflexionar sobre aquesta figura.

La Telma, la Maria, l’Aniol, en Francesc i la Júlia són alguns dels joves participants i que han valorat molt positivament tant el format dinàmic de la jornada, l’aprenentatge pràctic que s’enduen i la possibilitat de conèixer altres joves de la comarca.

Paral·lelament s’ha realitzat una formació adreçada als tutors i tutores sobre com facilitar la participació dels joves a l’aula i que ha realitzat la Laura Masó, tècnica de participació de la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Gemma Vilarubias, tutora de l’institut de Santa Coloma de Farners, ha ressaltat la importància d’aquests espais per prendre consciència de la importància del rol de delegats/da en el marc de l’aula i com els centres de secundària poden integrar aquesta figura.

L’èxit d’aquesta jornada des de la seva primera edició ha impulsat aquest curs 2018-2019 un projecte de formació de delegats als instituts més ampli i que dóna continuïtat a la jornada. Alguns d’aquests instituts són el Rafel Campalans d’Anglès, el Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i Breda i el de Tossa de Mar.

Amadeu Breva, tècnic de l’Oficina Jove de la Selva, destaca la importància del treball en xarxa entre els i les professionals de joventut del territori i els centres de secundària per tal de desenvolupar accions comunitàries que puguin millorar la vida dels i les joves.

Aquí teniu la cobertura que va fer La Selva TV sobre la III #jornadadedelgats

No Comments

Post A Comment