Primers auxilis a la setmana de Salut de Sta. Coloma de Farners

Primers auxilis a la setmana de Salut de Sta. Coloma de Farners

Com puc ajudar algú que ha tingut un accident? On cal que truqui per demanar ajuda? Hi ha algun desfibril·lador a prop? I si la persona no està conscient? I si no respira? Quins passos he de seguir per fer una reanimació? Aquest any, la Setmana de la Salut a de Santa Coloma de Farners aborda les emergències en la salut i  saber com actuar en casos d’emergències, ja que això pot salvar una vida.

Enguany un grup de joves voluntaris i voluntàries de l’INS Santa Coloma i de La Salle Santa Coloma s’han unit per realitzar un curtmetratge en motiu de la Setmana de la Salut.

A finals del mes de febrer els i les joves voluntàries dels dos centres educatius van rebre una formació en primers auxilis per part de la infermera del CAP Santa Coloma especialitzada en joventut. Fruit d’aquesta formació, s’ha realitzat un curtmetratge amb el suport de la la Paula Comas, una jove de Santa Coloma que estudia i es dedica al món audiovisual. Aquí podeu veure el vídeo final de la campanya que té per títol «Emergències».

La Setmana de la Salut és de l’1 al 7 d’abril i al llarg d’aquests dies s’han programat diferents actes a les escoles, a les llars de jubilats i activitats obertes a tots els públics. Aquesta iniciativa s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Sta. Coloma, el CAP, l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Creu Roja i amb la col·laboració dels centres educatius de secundària del municipi. Enguany es vol reflexionar sobre situacions de risc i primers auxilis ja que la salut és cosa de tots i totes!

Activitats destacades:

  • Xerrada informativa sobre desfibril·ladors “Tu pots salvar una vida!” el dia 3 d’abril a les 19 hores a la biblioteca Joan Vinyoli.
  • Marxa solidària amb Oncolliga Girona el dia 7 d’abril a les 9 hores al pavelló La Nòria (inscipcions el mateix dia)
  • Curtmetratge «Emergències».
No Comments

Post A Comment