Els «petits» de la Cellera de Ter, s’impliquen a les Festes del Roser

Els «petits» de la Cellera de Ter, s’impliquen a les Festes del Roser

Aquest curs, s’ha iniciat a la Cellera de Ter, el projecte Petits Implicats. Aquest projecte, que es va iniciar a l’octubre i ha culminat ara per les Festes del Roser, ha convidat a l’escola municipal Juncadella a treballar la participació comunitària de l’alumnat. Així doncs, al llarg d’aquests mesos, la tècnica de joventut compartida ha entrat a l’aula dels alumnes de 6è de primària per a realitzar un procés participatiu i organitzar amb ells alguna activitat per la festa.

                              L’alumnat de 6è amb la tècnica de joventut

A través d’una metodologia dinàmica i vivencial, els i les preadolescents han fet jocs i dinàmiques de treball en equip, han parlat sobre què és la participació i els seus diferents nivells, han proposat infinitat d’activitats per fer, han decidit, s’han organitzat per a planificar i dur a terme les activitats i les han valorat. 

Resultat de tot aquest procés, el dissabte 27 d’abril, dins els actes del programa de Festes del Roser, es van realitzar dues activitats. Al matí, es va començar amb un 4×4 de futbol a la pista del Centre Cultural Parroquial, on diferents equips d’infants van jugar una lligueta. A la tarda, a la placeta, es van muntar un seguit de jocs de cucanya per a fer-ho passar bé totes les edats: aconseguir amb els ulls tapats menjar-se un filipino penjat, buscar caramels entre l’aigua i la farina, llençar el pinyol d’oliva el més lluny possible, fer equilibris i un recorregut amb un ou aguantat-se a una cullera… 

Esperem que l’experiència hagi estat enriquidora i que als petits implicats se’ls hagi despertat l’interès per a continuar fent coses pel municipi!

 

 

No Comments

Post A Comment