No, gràcies!

No, gràcies!

Del 25 al 31 de maig tindrà lloc la XX Setmana Sense Fum i a molts municipis es portaran a terme activitats per animar de forma divertida i reflexiva a les persones fumadores que aparquin  la cigarreta per sempre!

Tot i que durant tot l’any no deixem de parlar del tabac, volem que aquesta setmana sigui un clam a la salut. És per això que durant tots aquests dies no pararem de fer activitats entorn a la sensibilització i prevenció del tabac. Ens podreu trobar a l’hora d’esbarjo dels diferents centres de secundària, als espais joves i altres espais municipals per parlar-ne.

Volem parlar sobre les cigarretes, tot i ser legal comprar-ne no deixa de ser un droga que conté productes tòxics que generen més addicció del que solem pensar. També volem reflexionar sobre quin paper hi juguen les amistats o la pròpia  decisió personal de dir: no, gràcies. A més a més, tractarem altres temes com el negoci que hi ha al darrera i l’amenaça que provoca al medi ambient ja que fumar no només perjudica a la persona fumadora i a les que l’envolten, també perjudica al medi ambient. Sabíeu que…

  • El 8% dels incendis forestals són provocats per cigarretes, això suposa que des del 2010 s’han cremat 91km2
  • Les burilles que es tiren al terra tarden 25 anys en degradar-se
  • Les cigarretes provoquen la mort de peixos i altres animals aquàtics
  • Entre moltes altres conseqüències

Així doncs tant si fumeu com si no fumeu, però és un tema que us preocupa, us animem a participar-hi. I a més a més, a parlar-ne a les vostres Xarxes Socials amb el hashtag: #ssfcat19 i/o #unfollowtabac

A més a més, si voleu saber-ne més o disposar de material per imprimir i penjar a vostre muncipi podeu entrar en aquest web de la campanya SETMANA SENSE FUM

No Comments

Post A Comment