Cos Europeu de Solidariat, l’experiència d’una jove d’Anglès a Krakòvia!

Cos Europeu de Solidariat, l’experiència d’una jove d’Anglès a Krakòvia!

Bones a tots i a totes, sóc la Pia Bonadona, tinc 17 anys i sóc d’Anglès.

Recentment ha fet un mes de la meva arribada a Cracòvia (Polònia), la ciutat que m’acollirà durant deu mesos.

Vaig trepitjar Cracòvia amb deu motxilles: dues plenes de roba d’abric; les altres vuit només podien ser vistes si em miraves als ulls: plenes de somnis, il.lusions, ganes de conèixer, aprendre i créixer molt.

En Sebastian, en Theo, l’Emelyn, en Dylan i en Fabian van ser els primers voluntaris que vaig conèixer. Ara, després d’un mes compartint experiències, aventures i sentiments, puc dir que són els meus amics «polonesos».

Ells, però no són els meus únics companys  d’aventura. En Błażej, l’Emilia i la Gabrysia són els alumnes de la classe on estic treballant. L’escola especial és un lloc molt acollidor, m’han fet sentir una més des del primer dia, aprenent no només de les professores i ajudants, sinó també dels infants amb discapacitats. Sovint només necessito un somriure seu perquè la seva vitalitat m’acompanyi una setmana sencera.

Ha estat un mes molt intens: m’he independitzat per primera vegada, he començat a treballar i he conegut moltes persones, llocs i maneres de fer. Les vuit motxilles, però, continuen plenes de somnis, il.lusions i ganes de continuar gaudint de l’experiència al màxim durant els propers nou mesos.

Krakòvia, 4 d’octubre de 2019

Amb aquestes paraules, la Pia ens ha descrit el seu primer mes de voluntariat a Polònia, en el marc del Cos Europeu de Solidaritat, un programa de la Unió Europea que promou la mobilitat de les persones joves arreu de la Comunitat Europea. Des de l’Oficina Jove de la Selva hem acompanyat la Pia en el seu procés de selecció del projecte, aixi com suport en diversos tràmits. Per ara l’experiència de la Pia està sent molt positiva i esperem rebren més noticies els propers mesos. Us deixem algunes imatges dels companys i companyes polonesos!

No Comments

Post A Comment