Èxit de participació a la Jornada de Delegats/des de la Selva

Èxit de participació a la Jornada de Delegats/des de la Selva

La Jornada de Delegats i Delegades de la Selva es consolida com una de les activitats d’èxit que impulsa l’Oficina Jove de la Selva amb el suport dels i les professionals de joventut de la comarca. Enguany s’ha augmentat la participació dels delegats i delegades de 2on d’ESO, de tutors i tutores i la representació territorial dels instituts.

El passat divendres 7 de febrer es va celebrar a Sils la quarta edició de la trobada formativa de delegats i delegades on van participar un total de 103 alumnes i una trentena de tutors procedents de 17 instituts de la comarca. La bona acollida i valoració de la jornada que se’n fa any rere any fa que des de l’Oficina Jove s’aposti per a la continuïtat del projecte i per sumar esforços per seguir ampliant el treball en xarxa per tal d’oferir un espai de trobada comarcal de referència.

La Jornada de delegats és un espai de formació pràctica i d’intercanvi on els i les joves poden treballar diverses habilitat socials, comunicatives i de relació amb el grup per tal de desenvolupar la seva tasca com a delegats de la millor manera possible. És doncs una oportunitat per conèixer altres joves de la comarca i compartir, a partir de diverses dinàmiques participatives, la seva experiència com a delegats, així com reflexionar sobre aquesta figura.

Paral·lelament s’ha realitzat una formació adreçada als tutors i tutores a partir de dinàmiques que han convidat al debat sobre la participació de l’alumnat, el rol de delegats/da i del tutor i tutora en el marc dels centres de secundària. L’objectiu d’aquesta sessió també ha estat facilitar recursos pràctics per als tutors a l’hora d’abordar la participació a les aules. Aquesta formació l’ha realitzada l’equip de l’Oficina Jove amb la col·laboració de la Laura Masó, tècnica de participació de la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Fruit del treball fet al llarg d’aquests quatre anys en coordinació amb els centres de secundària, el curs passat es va iniciar un projecte més ampli de formació de delegats als instituts i que vol complementar el treball fet a la jornada. Alguns d’aquests instituts que segueixen aquesta iniciativa són el Rafel Campalans d’Anglès, el Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i Breda, el de Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar.

No Comments

Post A Comment