Dia Europeu de la Salut Sexual

Dia Europeu de la Salut Sexual

Divendres 14 de febrer va ser el Dia Europeu de la Salut Sexual i des de l’Oficina Jove vam anar a l’institut de Breda a dinamitzar una activitat a l’hora del pati. Aprofitant aquest dia mundial els i les joves de 1er a 3er d’ESO  van crear els seu alfabet de la sexualitat omplint cada lletra de l’abecedari amb una paraula relacionada amb la sexualitat en un sentit ampli.

Des del Servei de Salut de l’Oficina Jove de la Selva s’ofereix informació, activitats de sensibilització i tallers formatius entenent la salut des d’una visió positiva i integral molt enfocada a la posada en pràctica de les habilitats per la vida, ja que aquest es un recurs clau per poder afrontar situacions de vulnerabilitat i de risc.

Una de les activitats més sol·licitades són els tallers de sexualitat i afectivitat que es realitzen en instituts i espais joves de la comarca. Aquests tallers es plantegen com un espai de confiança i seguretat on poder resoldre dubtes en relació a aquesta etapa on es succeeixen multituds de canvis, tant a nivell físic, com mental i emocional. Concretament, s’ofereix una mirada positiva de la vivència de la sexualitat en l’adolescència més enllà dels riscos, perills i malalties vinculades. El Servei de Salut va realitzar un total de 26 tallers de sexualitat al llarg del 2019.

No Comments

Post A Comment