Prop de 5.000 joves han realitzat alguna consulta a l’Oficina Jove de la Selva el 2019

Prop de 5.000 joves han realitzat alguna consulta a l’Oficina Jove de la Selva el 2019

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha aconseguit uns molt bons resultats durant l’any 2019, segons indiquen les xifres presentades en la memòria anual. Durant l’any 2019, l’Oficina Jove ha registrat un total de 4.702 consultes a joves de 16 a 35 anys de la comarca de la Selva: això representa un quinze per cent més respecte de l’any anterior. D’aquest total, destaquen les 382 atencions del servei d’orientació formatiu i laboral i les 98 persones joves del projecte Brigada Jove que han participat a les formacions realitzades per l’Oficina.

Pel que fa a les dades més significatives de l’any 2019, des d’aquesta Oficina s’han realitzat 89 xerrades als instituts de la comarca en el marc del projecte Nucli Jove a través del qual s’ha convidat els joves a reflexionar sobre la igualtat, el gènere, la sexualitat, la gestió de conflictes, l’ús de les TIC, la participació, la interculturalitat, entre altres. També, s’han realitzat 26 dinamitzacions de salut jove per tal de treballar la prevenció i promoció de la vida saludable de les persones joves a través del joc de les habilitats per a la vida ideat per l’Oficina Jove de la Selva amb el suport de la Direcció General de Joventut.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha explicat que “aquest any també s’han augmentat el nombre de projectes comarcals amb l’objectiu de complementar els serveis municipals destinats a joves, com són la jornada de delegats i delegades o la trobada cultural Cul Inquiet”.

Projectes d’àmbit comarcal

Durant l’any 2019 es va fer la tercera jornada de delegats i delegades de la Selva a la població de Sils. Hi van participar un total de 94 joves de 2on d’ESO, els tutors procedents de 14 instituts i 11 tècnics i dinamitzadors/es de la comarca.

Per segon any consecutiu, l’Oficina Jove ha organitzat una trobada comarcal cultural de joves, el Cul inquiet, que sorgeix de la necessitat d’oferir noves propostes culturals i nous espais d’expressió per al col•lectiu juvenil dels municipis de la Selva. En total es van realitzar 5 tallers en l’àmbit cultural: gastronomia, dansa, circ, disseny, teatre i rap.

Destcar que per primera vegada l’Oficina Jove ha ofert una formació per a joves per a introduir-se al món del lleure. Aquesta formació es va duu a terme durant un cap de setmana de març a la casa de colònies Can Vandrell. L’objectiu principal del projecte va ser el d’incidir en l’educació en valor tot compartint l’experiència amb altres persones de la comarca. En aquesta formació van participar 65 persones joves de 15 municipis i 16 professionals de joventut.

Finalment, des de l’Oficina Jove també s’ha contribuït que l’Orquestra Jove de la Selva mantingui els més de 100 alumnes de 14 municipis diferents i hagi realitzat 122 assaigs i 13 concerts arreu de la comarca.

 

No Comments

Post A Comment