Confinament 1: Comunicació interpersonal

Confinament 1: Comunicació interpersonal

COM VIURE LA SITUACIÓ ACTUAL DES DE LES HABILITATS PER A LA VIDA?

Aquests dies estem vivint una situació excepcional. És possible que això ens comporti dificultats pràctiques, maldecaps i/o malestar emocional. Però una mirada positiva sobre aquesta situació ens ajudarà a transitar-la de la millor manera. L’Organització Mundial de la Salut defineix les habilitats per a la vida com “les capacitats per adoptar un comportament positiu que permeti als individus abordar amb eficàcia les exigències i els reptes de la vida quotidiana”. Ara tenim al davant un repte molt important, que ens exigeix molt. Per això, des del Servei de Salut de l’Oficina Jove de la Selva, volem compartir amb vosaltres unes reflexions per tal d’encarar aquest repte de la millor manera possible, posant les nostres habilitats en joc.

Cada dia de la setmana publicarem una habilitat per tal que puguis anar posant en pràctica algunes de les propostes que plantegem

Martina Heiduczek

Martina Heiduczek

COM ENS POT AJUDAR CADA HABILITAT PER A LA VIDA?
1. Comunicació interpersonal:
Si estàs confinat/da amb altres persones (família, parella, companys/es de pis…), pot ser que visqueu situacions de tensió aquests dies: posa-hi de part teva perquè hi hagi un bon clima a casa. Respecta els moments i espais individuals i procura que els moments comuns i els espais compartits siguin agradables. Cuida la relació amb les persones amb qui vius. Gaudeix del temps de regal que teniu per compartir: potser et sorprendrà la quantitat de coses que no sabies i que t’encanten de les persones que tens a prop!

 

Amanda Oleander

Amanda Oleander

I tant si estàs confinat/da sol/a com amb altres persones, recorda que el confinament ens imposa una distància física, però no una distància anímica: podem buscar formes de mantenir el contacte amb les persones que són importants per a nosaltres, malgrat l’aïllament físic. En aquest sentit, les noves tecnologies ens poden ajudar molt, però convé mesurar també el temps que passem davant les pantalles. Què tal si agafes el telèfon i truques a ta mare, ni que sigui per primera vegada a la vida? I si agafes paper i llapis i escrius una carta a mà, com es feia al segle passat? (No pateixis, ja l’enviaràs per correu quan es pugui, o potser la podràs lliurar en mà a la persona a qui va dirigida algun dia, o potser serà una d’aquelles cartes que mai no enviaràs però que tan de bé ens fa haver escrit).

 

No Comments

Post A Comment