Confinament 4: Pensament crític

Confinament 4: Pensament crític

Imágenes para pensar. Autoria anònima.

COM ENS POT AJUDAR CADA HABILITAT PER A LA VIDA?

HxV 4: Pensament crític: 

Aquests dies circulen molts rumors i moltes fake news. Podem aprofitar per reforçar l’hàbit de qüestionar-nos les coses, de fer-nos preguntes. És bo que dubtem, indaguem, preguntem i ens preguntem, i que no acceptem les coses d’una manera crèdula. Està bé que busquem l’equilibri entre la confiança i la capacitat de desenvolupar un punt de vista personal, documentat i reflexionat per arribar a conclusions pròpies sobre la realitat personal i social.

Davant la situació de crisi sanitària que vivim, hem d’escollir bé les nostres fonts d’informació. Convé evitar tant les fonts sensacionalistes com l’excés d’informació. És important que estiguem informats de les mesures preventives a través de fonts fiables, però no ens obsessionem amb el tema: no cal que estiguem les 24h del dia rebent notícies sobre el coronavirus… i hi ha més temes de conversa a banda d’això! I no hem d’escampar rumors ni informacions dubtoses.

No Comments

Post A Comment