Confinament 6: Advocació i defensa

Confinament 6: Advocació i defensa

Joan Turu

COM ENS POT AJUDAR CADA HABILITAT PER A LA VIDA?

Aquests dies de confinament, des de l’Oficina Jove de la Selva us estem compartint recursos per gestionar les diverses situacions amb les que ens poden enfrontar en aquest context on les emocions es posen a flor de pell. Les habilitats per la vida poden ser un gran aliat. Ja hem treballat la comunicació interpersonal, la gestió d’emocions, la gestió de la tensió i l’estrés, el pensament crític i l’empatia. Avui posem en joc l’advocació i la defensa.

HxV 6: Advocació i defensa: 

L’advocació i defensa ens demana mantenir una actitud constructiva vers el conflicte. Aquesta és una bona manera d’encarar la situació de crisi sanitària que vivim. Convé crear aliances amb altres persones i fer servir la nostra capacitat d’influència per incidir en la millora del bé comú: cadascú de nosaltres podem posar el nostre granet de sorra per generar canvi i contribuir al benestar comunitari. Podem posar-nos al costat d’altres persones i defensar les causes en què creiem.

En moments com aquest ens n’adonem més que mai que el nostre benestar depèn del benestar de les altres persones. Vivim en comunitat i tot el que fem o deixem de fer ens afecta a nosaltres mateixos/es i a les altres persones. Quan ajudem a altres, ens estem ajudant a nosaltres mateixos/es, i quan ens cuidem a nosaltres estem cuidant també a altres. Tots/es som solidaris i corresponsables.

No Comments

Post A Comment