Confinament 10: Autoestima i autoconeixement

Confinament 10: Autoestima i autoconeixement

COM ENS POT AJUDAR CADA HABILITAT PER A LA VIDA?

Avui és l’última publicació de les 10 habilitats per la vida que hem preparat i hem anat compartint amb vosaltres per facilitar recursos per gestionar millor aquesta situació. Esperem que hagin estat útils!

Amanda Oleander

HxV: Autoestima i autoconeixement: 

Com visc jo el confinament? Com afronto aquesta situació nova, que no havia viscut mai abans? Com m’afecten les mesures preventives? Ara, que ens trobem en unes circumstàncies diferents a les habituals, puc fixar-me en com sóc jo en aquestes circumstàncies i això em dona molta informació per al coneixement de mi mateix/a.

A més, aquesta parada em permet observar-me amb més calma i posar més consciència sobre mi mateix/a. També tinc més temps per explorar, per tastar gustos i disgustos propis, per descobrir talents i passions que no sabia que tenia: potser descobreixo que m’encanta ballar al menjador de casa, o que em fa molt feliç recuperar les pintures de quan era petit/a, o que es pot viatjar sense sortir de casa només obrint un llibre… Puc aprofitar aquest temps per fer tot allò que mai tinc temps de fer, o per no fer res, que també és una bona manera de practicar l’autoconeixement. Sigui com sigui, és una oportunitat per desenvolupar autoconfiança i autoconsciència, per conèixer-me i estimar-me més a mi mateix/a.

Conclusió

En la nostra societat, que es caracteritza per la immediatesa i el ritme accelerat, aquesta oportunitat de parar que ens han proporcionat les mesures preventives pel coronavirus és una ocasió que no hauríem de deixar perdre. Podem aprofitar per dedicar-nos més a cuidar-nos i a cuidar les persones que estimem i el lloc on vivim: en la mesura del que puguem, aprofitem per fer les coses que ens fan feliços, per tenir cura la nostra casa i el nostre cos (menjar bé, descansar, fer activitat física…), per cuidar les relacions amb les altres persones…

Segur que aquesta situació ens pot aportar molts aprenentatges, tant a nivell personal com a nivell social. Tots/es tenim moltes coses a aprendre d’aquesta situació. Tan de bo sapiguem treure’n moltes coses bones, en forma d’aprenentatges i vivències. Esperem que aquestes reflexions sobre les habilitats per a la vida ens ajudin a viure millor la situació actual.

No Comments

Post A Comment