Les meves competències aplicades a la feina

Les meves competències aplicades a la feina

Durant aquest període de confinament, és possible que a vegades pensis que hi ha moments en què estàs perdent el temps o que no saps què fer. Et proposem aprofitar aquest temps per adquirir competències professionals que et podran ajudar a l’hora d’adquirir una feina.

Què són les competències professionals?

Les competències són tot uns seguit d’habilitats i aptituds que tenim les persones i que ens ajuden a desenvolupar una feina de la millor manera possible. Hi ha diferents tipus de competències que t’identifiquen i et fan més o menys apte per un tipus de feina. És important que coneguis les competències que tens i les que es requereixen pel lloc de feina al que aspires, i així saber si podràs optar o no a aquest lloc.

Quins tipus de competències professionals hi ha?

Hi ha moltes competències i de molts tipus:

Competències base – són els coneixements bàsics que permeten poder accedir a una feina, per exemple l’aprenentatge d’una llengua estrangera

Competències tècniques – són aquelles apreses després d’haver realitzat una formació específica. Per exemple, una persona que s’hagi format en hostaleria, hauria d’haver adquirit unes competències tècniques sobre l’organització d’un establiment hoteler. Aquestes competències són diferents per a cada professió i normalment s’adquireixen realitzant una formació específica.

Competències transversals – són totes aquelles habilitats i aptituds que fan que un/a treballador/a desenvolupi de forma eficaç la seva tasca. Les competències transversals serveixen per desenvolupar qualsevol professió i s’adquireixen a través de diferents contextos (laborals o no).

Quines competències professionals puc aprendre durant el confinament?

Des de l’Oficina Jove de la Selva hem identificat 8 competències transversals que es poden adquirir i treballar durant el confinament, voleu saber quines? Us les presentem mitjançant aquest vídeo:

 

 

Però n’hi ha moltes més! Us convidem a identificar-ne d’altres, segur que en trobeu!! Aprofiteu per treballar-les, us ajudarà en el procés de recerca de feina!!

No Comments

Post A Comment