Prop de 50 professionals de joventut i professorat de secundària formant-se en la prevenció de la conducta suïcida

Prop de 50 professionals de joventut i professorat de secundària formant-se en la prevenció de la conducta suïcida

Finalitza amb èxit de participació la segona sessió de la formació virtual sobre la prevenció de la conducta suïcida juvenil que ha organitzat l’Oficina Jove de la Selva, amb el suport del CRP Selva I, i que està adreçada al professorat de secundària i a professionals de joventut de la comarca. Enguany han participat prop de cincuanta professionals, doblant el número de places esperat, fet que es valora molt positivament.

Des de fa uns anys, l’Oficina Jove ofereix formacions a professorat de secundària i a professionals de joventut de la comarca, que a banda de ser recursos útils pel treball amb els i les joves, són també espais d’interrelació entre les persones que treballen amb aquest col·lectiu, sigui des dels instituts o des de les polítiques de joventut. Aquest any, malgrat la situació excepcional que estem vivint, s’ha pogut dur a terme la formació de manera online i abordar una temàtica plena de tabús però que està a l’ordre del dia de la nostra societat, i especialment en temps de crisis.

El suïcidi és un tema que pot generar resistències però el fet és que  és la primera causa de mort no natural entre les persones d’entre 15 i 29 anys al nostre país. I a més és una realitat invisibilitzada i silenciada. Aquesta formació pretén abordar aquest tema tabú, trencar mites, fer-nos coneixedors de la realitat i preparar-nos per la detecció i prevenció.

Les polítiques preventives són la millor eina que tenim per fer front a problemàtiques que afecten la salut pública, com ara la seguretat viària, la violència de gènere i, en aquest cas, la salut mental del col·lectiu juvenil. Per això, des de l’Oficina Jove es va pensar oferir una formació que permet que els i les professionals que treballem a prop de les persones joves coneguem millor la problemàtica de la conducta suïcida, el context actual, els factors que ens protegeixen i puguem desenvolupar eines de prevenció eficaces.

La formació, que està acreditada pel Departament d’Educació, ha anat a càrrec d’Isaac Lloveras Bernat, psicòleg i sociòleg per la Universitat de Illinois a Chicago, Màster en Polítiques públiques socials i Postgrau en Psicologia d’urgències i catàstrofes. És supervisor al centre BITAL del SEM Catalunya i consultor en polítiques de salut i joventut.

No Comments

Post A Comment