L’art del grafit centra la tercera edició del Cul Inquiet

L’art del grafit centra la tercera edició del Cul Inquiet

Enguany s’aposta per un format itinerant i en petits grups que permeti adaptar els tallers a les mesures de prevenció pel Covid-19.

Inicia el Cul Inquiet, la jornada organitzada per l’Oficina Jove de la Selva i els i les professionals de joventut de la comarca, que té per objectiu fomentar la creació cultural entre els i les joves a partir d’activitats on les persones participants poden fer un tastet d’una disciplina artística i a l’hora conèixer altres joves amb qui compartir inquietuds i motivacions.

L’Oficina Jove impulsa el projecte comarcal Cul Inquiet com un espai on els i les joves puguin experimentar a través de la cultura en una jornada dinàmica, formativa i vivencial. Aquest any es va replantejar el format de la trobada passant d’una única jornada intensiva a tres trobades on cada una d’elles se centra en una disciplina artística diferent. Amb aquest nou format es prioritza la descentralització de les activitats per tal d’augmentar la presència al territori i poder aprofundir en cada una de les propostes culturals.

El projecte arrenca amb la temàtica del grafit i ho fa amb una sessió al Casal de Joves de Tossa de Mar. Aquest estiu un total d’11 municipis de la comarca participaran del Cul Inquiet on grups de joves de cada poble realitzaran els grafits amb el missatge compartit de “La cultura és…”. Els propers municipis participants són Anglès, Arbúcies, Caldes de Malavella, Hostalric, Breda, Riudellots, Sils, Vidreres, Santa Coloma de Farner i Massanes.

Aquesta proposta itinerant vol reivindicar la cultura entre el col·lectiu jove i en cada sessió els i les joves escolliran de manera participativa el final de la frase amb el propòsit d’aconseguir un retrat de què és cultura pel jovent de la Selva. Els tallers inclouen la realització d’un grafit en grup, participar en el procés de la creació cultural i una formació pràctica i introductòria a les tècniques i ús dels materials d’aquest tipus de pintura.

L’activitat es fa en petits grups i el format d’enguany facilita l’adaptació dels tallers a les mesures de prevenció pel Covid-19.

L’Adrià Sanz és el jove professional encarregat dels tallers de grafit i de la seva dinamització. L’Oficina Jove aposta per a la promoció del talent jove del territori per tal de donar a conèixer iniciatives, projectes personals o itineraris vitals de joves que poden esdevenir també una referència o inspiració per altres joves.

No Comments

Post A Comment