Primeres adhesions al protocol d’abordatge de les violències sexuals

Primeres adhesions al protocol d’abordatge de les violències sexuals

L’Oficina Jove de la Selva ja ha rebut les primeres adhesions al Protocol d’abordatge de les violències sexuals i lgtbifòbiques en espais d’oci de la Selva que va aprovar el Consell Comarcal el desembre passat. Els primers consistoris en aprovar a nivell municipal la seva adhesió han estat el de Riells i Viabrea, el de Vilobí d’Onyar i el d’Hostalric. Es té constància que altres ajuntaments estan en procés de fer-ho i per això des d’aquí animem a tots els municipis de la Selva a aportar el seu granet de sorra per tal de fer un pas més en la lluita contra aquesta xacra social.

Al llarg del 2020, un grup motor format per les dues tècniques del servei de salut de l’Oficina Jove, les professionals del SIAD de la Selva i el de Blanes, la responsable del SAI de la Selva, Mossos d’Esquadra i el col·lectiu feminista Les Ortigues, a través del Programa d’Assessorament a ens locals de l’Agència Catalana de la Joventut i en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, va elaborar el protocol comarcal de prevenció de violències masclistes i sexuals en els contextos d’oci, així com l’Infografia – Estratègia Lila. El document es va presentar oficialment en un acte virtual el passat 27 de gener, amb una cinquantena llarga de persones participants. 

Cal esmentar però que els protocols d’aquest tipus només són un document i per això és fonamental i prioritari dur a terme intervencions concretes per tal de fer-lo efectiu, tant a nivell de sensibilització i prevenció com d’actuacions directes en els espais d’oci. Qualsevol ajuntament, entitat o col·lectiu que vulgui assessorament a l’hora de pensar,  planificar i executar accions en aquesta línia, pot contactar amb nosaltres per rebre un acompanyament professional.

No Comments

Post A Comment