El projecte TRAJECTÒRIES ha voltat per tota la comarca!

El projecte TRAJECTÒRIES ha voltat per tota la comarca!

 

El curs escolar 2020-2021 està a punt de finalitzar, queden ben poques setmanes. Això vol dir que… Arriben les vacances d’estiu! I els i les estudiants aprofitaran aquests dies per descansar, viure noves experiències, estudiar, treballar… .  I potser també dedicaran un temps en re-pensar quina trajectòria formativa-laboral volen seguir o, el que és més important, es dedicaran un temps en conèixer-se una mica més sobre ell/a mateixa i re-descobriran les seves habilitats i competències (i n’aprendran de noves!!).

En els inicis del curs escolar, l’Oficina Jove de la Selva va presentar un nou projecte: TRAJECTÒRIES (trobareu la notícia clicant a aquí).

Aquest projecte es va crear amb l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor les diverses trajectòries formatives i experiències de persones joves de la comarca. Concretament, es van realitzar 10 vídeos de joves amb perfils diferents on explicaven la seva trajectòria. Aquests vídeos van quedar plasmats en 10 pòsters amb codis QR per a la seva visualització:

Aquests pòsters se’ls va oferir als centres educatius i espais joves de la comarca i es va donar la possibilitat de fer una xerrada a l’alumnat per parlar sobre aquell moment que probablement molt i moltes estan vivint: decidir què estudiar després de l’Educació Secundària Obligatòria.

És un moment que per a moltes persones joves pot ser molt complicat, i és per això que a través de les xerrades s’ha volgut posar èmfasis a la importància de conèixer-se un/a mateix/a, posar en valor les experiències viscudes i l’aprenentatge que n’obtenim i animar a l’alumnat a descobrir les seves motivacions i qualitats. Aquest exercici de parar i pensar com som, què ens agrada, què ens motiva, què ens aporten les nostres aficions,… ens facilita poder prendre la decisió de quin àmbit/sector/estudi/feina vull/puc fer desprès del que estic estudiant actualment.

A les xerrades s’ha incidit en com decidir el camí que vull fer i què haig de tenir en compte per seguir-lo. Les han portat a terme les tècniques de l’OJSelva i s’ha convidat a les persones joves participants (les que surten als pòsters del damunt de la notícia que han estat molt generoses i sempre disposades a participar en aquest projecte) per tal que expliquessin als i les estudiants la seva experiència i poder resoldre dubtes, donar consells… .  

Durant el curs escolar l’Oficina Jove de la Selva, s’han repartit els pòsters als diferents espais joves i instituts de la comarca i s’han realitzat xerrades a 10 centres educatius (en diversos cursos, la majoria 4rt d’ESO però també, en alguns casos, de 3r d’ESO i Cicles Formatius) i 2 espais joves. Concretament hem anat a: Ins. de Sta. Coloma de Farners, Ins. El Bruc de Riells i Viabrea, Ins. Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, Ins. Rafael Campalans d’Anglès, Ins. de Vidreres, Ins. Maçanet de la Selva, Ins. s’Agulla de Blanes, els espais joves de Breda i Riells i Viabrea i els instituts Coll i Rodés, Rocagrossa i St. Quirze de Lloret de Mar. És a dir,  aproximadament unes 850 persones joves de la comarca han rebut la xerrada dinamitzada de Trajectòries de l’Oficina Jove de la Selva.

A més, els vídeos s’han penjat a les diverses xarxes socials de l’OJ Selva (instagram, facebook i twitter) i al seu canal de youtube, els quals tenen entre 150 – 280 visualitzacions.

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment